Hyvä Joulumieli -keräys

Hyvä Joulumieli -keräyksellä hankitaan vähävaraisille lapsiperheille lahjakortteja, joilla he voivat ostaa ruokaa joulupöytään.

  • Suomeksi
  • Etusivu
  • Lahjoita yksityishenkilönä
  • Yrityslahjoitukset
  • Lahjoituksen tehneet yritykset
  • Kuka voi saada lahjakortin?
  • Usein kysytyt kysymykset
  • Tietoa keräyksestä
  • Keräysluvat
  • Yhteystiedot ja tietosuoja
mll
spr
yle
Hyvä Joulumieli -keräys
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter
Etusivu » Ajankohtaista » Omenahyve päättää jouluaterian

Omenahyve päättää jouluaterian

23.12.2016

Kaikkien jouluruokien ei tarvitse olla vaivalloisia valmistaa. Tämä Kari Aihisen omenahyve hunajarahkalla valmistuu nopeasti ja on herkullinen päätös jouluaterialle. 

Omenahyve hunajarahkalla

Omenahyve tarjoillaan yleensä vaniljakastikkeen kanssa. Tässä reseptissä kastike on korvattu hetkessä valmistuvalla pähkinäisellä ja hunajaisella rahkalla.

6 HENGELLE
3 jauhoista omenaa
(esimerkiksi Jonagold-lajiketta)
2 dl kauraleseitä
½ dl juoksevaa hunajaa
kanelia
100 g voita

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuori ja lohko omenat ja poista siemenkodat.

Laita omenat, leseet sekä hunaja vuokaan ja sekoita hyvin. Ripottele päälle kanelia ja levitä voi nokareina ainesten päälle.

Kypsennä 225 asteessa 10–15 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet.

Hunajarahka
500 g maustamatonta maitorahkaa
½ dl juoksevaa hunajaa
reilu loraus sitruunamehutiivistettä
1 ½ dl sokeroimattomia ja suolaamattomia cashew-, macadamia-, maa- tai parapähkinöitä

Laita rahka kulhoon ja lisää sekaan hunaja sekä sitruunamehu. Sekoita hyvin.

Hienonna pähkinät veitsellä ja lisää rahkaan. Sekoita. Tarjoa omenahyveen kanssa.

Ohje on julkaistu Kari Aihisen Kaappaus keittiössä -kirjassa (Auditorium, 2015).


Kuva: Eveliina Kutila

© 2023 · Hyvä Joulumieli - keräys

mll
spr
yle
  • Facebook
  • Instagram
  • Twitter