Kaikkien jouluruokien ei tarvitse olla vaivalloisia valmistaa. Tämä Kari Aihisen omenahyve hunajarahkalla valmistuu nopeasti ja on herkullinen päätös jouluaterialle.
Omenahyve hunajarahkalla
Omenahyve tarjoillaan yleensä vaniljakastikkeen kanssa. Tässä reseptissä kastike on korvattu hetkessä valmistuvalla pähkinäisellä ja hunajaisella rahkalla.
6 HENGELLE
3 jauhoista omenaa
(esimerkiksi Jonagold-lajiketta)
2 dl kauraleseitä
½ dl juoksevaa hunajaa
kanelia
100 g voita
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Kuori ja lohko omenat ja poista siemenkodat.
Laita omenat, leseet sekä hunaja vuokaan ja sekoita hyvin. Ripottele päälle kanelia ja levitä voi nokareina ainesten päälle.
Kypsennä 225 asteessa 10–15 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet.
Hunajarahka
500 g maustamatonta maitorahkaa
½ dl juoksevaa hunajaa
reilu loraus sitruunamehutiivistettä
1 ½ dl sokeroimattomia ja suolaamattomia cashew-, macadamia-, maa- tai parapähkinöitä
Laita rahka kulhoon ja lisää sekaan hunaja sekä sitruunamehu. Sekoita hyvin.
Hienonna pähkinät veitsellä ja lisää rahkaan. Sekoita. Tarjoa omenahyveen kanssa.
Ohje on julkaistu Kari Aihisen Kaappaus keittiössä -kirjassa (Auditorium, 2015).